пн-пт 10:00-16:00, сб 10.00-15.00, нд - вихідний

27.07.2021
4326

Промивання двигуна присадками

Чи потрібно обов'язково промивати двигун ДВЗ автомобіля перед заміною масла або робити промивання при переході на інше?

Всі, напевно, пам'ятають постулат, знайомий з дитинства, що обов'язково потрібно мити руки перед їжею та ще й з милом. Тому, коли автовласник збирається замінити масло, нерідко виникає бажання очистити і мотор.

Прочищення двигуна, перед тим як зробити заміну масла, необхідне в певних ситуаціях, особливо якщо автомобіль був куплений не новий, а б/в, адже невідомо, який мастильний матеріал використовувався раніше. Тому краще перестрахуватись. Якщо у верхній частині двигуна в маслозаливній горловині будуть помітні відкладення, вони негативно позначаться на роботі всього автомобіля. Тому важливе своєчасне чищення ДВЗ. Ця процедура також знадобиться, якщо планується заміна масляної основи. Тому відповідь на запитання, чи треба промивати двигун при переході на інше масло , однозначне — так. Не варто нехтувати таким заходом, адже потім ремонт при зносі елементів двигуна обійдеться значно дорожче.

Але є спосіб набагато ефективніший і економічніший. Для цього потрібно застосувати відновлювальну присадку у двигун Мегафорс. Вона виконає функцію повної очистки двигуна, т.к. має потужний промивний афект і одночасно захистить деталі двигуна від зносу.

Навіщо потрібне промивання?

Обслуговування мотора та очищення двигуна від старої оливи повинні проводитись через кожні 15 000-30 000 км. Однак до цього доводиться вдаватися раніше, наприклад, якщо водій отримує задоволення від швидкісної їзди та ще й бездоріжжям. Разом з обслуговуванням двигуна обов'язково змінюється і масляна рідина. Виробники рекомендують це робити щороку. Пов'язано це з тим, що масляна суміш згодом окислюється і перестає справлятися зі своїми завданнями. При цьому заміна рекомендується навіть у випадку, якщо автомобіль тривалий час стояв без руху.

При експлуатації автомобіля на моторі з'являються відкладення. При використанні якісних масляних лубрикантів більшість таких забруднень змивається. Олива, яку слід негайно замінити, стає густою, не надто поточною або, навпаки, надміру рідкою. Важливо з'ясувати і причини, чому лубрикант втратив свою якість. Можливо, використовувалися неякісні засоби або ж було порушено регламент обслуговування. Якщо якість масляного лубриканта помітно погіршилася, потрібно зайнятися очищенням двигуна.

У яких ситуаціях вона має першорядне значення?

Промивання також знадобиться, якщо:

  • машина купувалась з рук і точно не відомо які рідини раніше використовувалися;
  • вирішили спробувати продукцію від іншого виробника чи синтетику замінили на мінеральну.

У цих ситуаціях не варто навіть роздумувати, адже якщо "серце" машини забруднене, то відбувається більш швидке зношування деталей, а відшаровування відкладень може стати причиною серйозної поломки. Навіть незначні забруднення можуть призвести до виходу двигуна з ладу. До речі, зазвичай із брудом такого роду повинні ефективно справлятися присадки. Виробники про них повідомляють на упаковці, але кажуть, що вони діють лише за нормальних умов експлуатації. Ось тільки низькі температури, щоденна їзда, стояння у пробках до них навряд чи належать. Тому масляні рідини не витримують таких умов. Вони починають вигоряти і в результаті з'являються відкладення, які негативно впливають на роботу транспортного засобу.

Що важливо знати?

Промивання слід з обережністю. Відкладення можуть забити канали та перебазуватись на нове місце. Також важливо знати, що неможливо повністю позбавитися старого лубриканта. Він частково залишається в картері та на стінках мотора. Коли заливається нова рідина, залишки старої є свого роду каталізатором, який призводить до окислення. Новий матеріал швидко втрачає свої властивості. Але це відбувається далеко не завжди. Якщо правильно підібрати концентрат для заходів, що промивають, цих неприємностей можна уникнути.

Чим можна промивати двигун при заміні старої оливи і чи треба?

Можливо кілька варіантів того, як правильно міняти масло при промиванні двигуна:

  • промивання двигуна перед зміною мастила за 5 хвилин, при заміні необхідно бути обережним. Рідина заливають, відпрацьована поєднується з новою. Далі потрібно, щоб машина кілька хвилин пропрацювала на холостому ходу. Після процедури відпрацьований матеріал зливають та замінюють його. Те саме стосується і фільтра;
  • промивання двигуна для пробігу. Приблизно за 100 км. до необхідної заміни заливають спеціальний засіб та продовжують спокійну їзду. Потім просто замінюється лубрикант та оновлюється фільтр;
  • спеціальна промивна олива. Можна купити недорого різної ємності. Зливають старе, а замість нього заливають спеціальне. Дають двигуну попрацювати кілька хвилин на холостому ходу та зливають рідину. Обновлюють фільтр та заливають новий матеріал;
  • додавання зайвої порції. Цей метод підійде, якщо планується заміна масляної рідини на інший тип. Це добрий варіант для надмірно забруднених двигунів. Спочатку зливають стару рідину, а замість неї заливають ту, що призначена для подальшої експлуатації. При цьому обсяг нової достатньо навіть мінімальний. Якщо згасла лампа тиску оливи, значить її вистачає. Після промивання двигуна та заміни оливи також потрібно дати двигуну трохи попрацювати на холостому ходу. Після всіх цих процедур заливається нову суміш до потрібного об'єму та встановлюється фільтр.

Як варіант, можна відразу замінити масло та фільтр, трохи поїздити і потім ще раз все поміняти, зробити чищення двигуна та заміну масла. Незалежно від того, який метод буде використаний, потрібно завжди стежити за тиском мастила при працюючому двигуні. Особливу обережність слід виявляти, якщо необхідно промити дизельний або наддувний двигун. Не варто замінювати масло без промивання.

Особливості застосування спеціальних рідин та їх ефективність

Якщо думати над тим, чим добре промивати двигун при заміні моторного масла або перед нею, то рекомендують користуватися спеціальним промиванням. Ми вже відповіли на питання чи можна, чи потрібно і чи варто промивати двигун і використовувати спеціальним маслом для промивання (промивкою). Відгуки про таку продукцію переважно позитивні, адже застосування її для промивання двигуна при заміні масла стає простішим завданням, та й ціна на неї доступна. Головне, купити якісну рідину. Якість продукції – важливий елемент, який допоможе транспортному засобу працювати без нарікань.

У продажу можна знайти спеціальні рідини, що позбавляють масляних забруднень. Вони також є чудовою профілактикою від їхньої появи. Вони ефективно видаляють самий бруд і відпрацьовану оливу. Кошти, що використовуються перед заміною масла, містять особливі присадки, що захищають двигун. Серед них є захисні, антикорозійні та інші. Тому, вибираючи рідину такого типу, необхідно враховувати властивості двигуна. Застосування таких концентратів збільшує термін експлуатації змащувальної рідини та захищає масляну систему автомобіля.

Яким промиванням добре промивати двигун і де його краще купити?

Якісну продукцію пропонує наш інтернет-магазин від науково-виробничої компанії "Мегафорс" . Ми пропонуємо якісні промивні концентрати за доступною ціною оптом та в роздріб зі швидкою доставкою у будь-яке місто України. Перед тим як будь-яка одиниця продукції буде запропонована клієнту, вона проходить усі випробування на відповідність до експлуатаційних властивостей. Наша компанія максимально відповідально ставиться до всього виробничого процесу. Вся пропонована нами продукція відповідає затвердженим нормативам та стандартам.

Купувати безпосередньо від виробника завжди вигідно, адже ми знаємо всі особливості пропонованої продукції та за необхідності зможемо забезпечити безкоштовну професійну консультацію. Та й якість продукції можемо гарантувати на 100%. Щоб деталі двигуни не так швидко зносилися, потрібно своєчасно міняти масло не рідше ніж 7500 км і перед цим промивати двигун, використовуючи спеціальні рідини. Використовуються лише інноваційні технології, новітні матеріали та професійний підхід. Це допомагає нам досягти успіху.

Пропонуємо вам відвідати наш інтернет-магазин та ознайомитись з пропозиціями каталогу. У ньому ви знайдете якісну промивну рідину за гарною вартістю. Оплата замовлення здійснюється після його оформлення. Є варіанти безготівкової оплати, використання інтернет-банкінгу або оплата готівкою в момент самовивезення для мешканців Дніпра. Надсилання замовлень здійснюється через поштову службу з понеділка по п'ятницю. Замовлення буде сформовано, відправлено після оплати та прийде до вас протягом 1-3 днів до будь-якого міста України.

Особливості оформлення замовлення у магазині Мегафорс

Вся продукція, представлена ​​в нашому каталозі, має докладний опис властивостей та характеристик. Перед тим, як вибрати необхідну рідину, слід уважно прочитати інформацію про неї. Після вибору потрібно відправити товар у кошик, та продовжити оформлення замовлення. У спеціальній формі потрібно внести електронну пошту, ПІБ та номер телефону одержувача. Також потрібно буде вибрати варіант доставки: самовивіз або відправлення через службу кур'єра на відділення. Тут же пропонується обрати варіант оплати. Після заповнення всіх пунктів потрібно надіслати замовлення на обробку нашим менеджерам та зв'язатися з ними. Ви завжди зможете поставити всі питання, а наші фахівці забезпечать професійною своєчасною консультацією.

Ми постійно вдосконалюємо нашу продукцію, пропонуючи клієнтам кращі можливості для вибору. Висока якість наших матеріалів підтверджується численними позитивними відгуками наших клієнтів, та й нагороди, які ми отримуємо, також свідчать про це. Ви зможете переконатись на особистому досвіді, зробивши у нас покупки. Упевнені, вам дуже сподобається відчутний ефект. Вам більше не потрібно шукати інший магазин, щоб своєчасно купити потрібні автомастила або промивання. Адже все це є у нас за дуже вигідними цінами. Купуючи від виробника, ви значно заощаджуєте бюджет і при цьому отримуєте гарантію якості. Ми намагаємося надати лише найкраще, адже коли клієнт задоволений – це найприємніша наша нагорода та досягнення. Відвідуйте наш сайт та вибирайте першокласну продукцію,

Ми гарантуємо якість, професіоналізм, вільний вибір продукції, різноманітну цінову категорію! Мегафорс – ті, кому довіряють!

 

Останні відгуки
Задати питання
Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст.
Олександр 18.03.2024
Добрий день.Порадьте масло вашого виробництва в мотор до міні трактора догфенг.
Відповідь Мегафорс:

Ваша техніка, міні трактор, прирівнюється до легкового автотранспорту, у тому числі буси, типу Sprinter. Тому вам підійде масло нашого виробництва SmartOil. У нас є усі категорії по в'язкості.

Fikret 17.03.2024
Добрый день спасибо за столь детальный ответ к сожалению я гр др гос-ва но советы грамотных и умных специалистов очень важны желаю вам в ваших исследованиях всех благ спасибо
Відповідь Мегафорс:

Спасибо большое и вам всего хорошего!

Петн 16.03.2024
Можно ли добавлять эту присадку в акпп с 4 дикстроном?
Відповідь Мегафорс:

Присадку SmartOil Racing нельзя добавлять в АКПП независимо от ATF потому, что будет снижено трение 

 между рабочими поверхностями. Коробка будет буксовать.

Fikret 15.03.2024
Добрый день спасибо за ваш труд быстрый ответ я учту ваши рекомендации что очень важно, учитывая что на рынке большой разброс масел как качеств так и подделок методом проб меняю через каждые 5000 км на данный момент залит Альпин 5 - 40 ( Германия ) вначале было нормально двиг стал тише работать но потом после 3000 км снова звук двиг снова увеличился возможно масло не того уровня хочу поменять на Титан 5-40 или залить Тойотовскую про-ва Бельгия ( на сколько это ориг ? ) или же какое масло залить в двиг что посоветуете спасибо
Відповідь Мегафорс:

Здесь мы бессильны.    Рекомендацию можем дать на основании испытаний. Марки масел нам не о чем не говорят. Красивые названия, не более. Одним из важнейших характеристик масла является обеспечение противоизносного явления на поверхностях трения. Это обеспечивается прочностью масляной пленки. Естественно, это обеспечивает низкое трение (коэф. трения). Мы производим испытание масел на машинке трения на этот показатель. Если вы находитесь в Украине (но по предыдущему вопросу, похоже, что нет),то пришлите нам образцы масел в объеме по 50мл. Мы проведем испытания и пришлём видео отчёт. У нас есть присадка к маслам, которая упрочняет масляную пленку. Кроме того, у нас есть готовые масла с  этой присадкой. Мы проведем испытание ваших образцов и наших масел с той же вязкостью. Или же добавим присадку в ваши образцы. Вам будут интересны результаты испытаний. Не исключено, что снижение трения может решить вашу проблему

Fikret 13.03.2024
Добрый день Тойота прадо 2,7 2007 год пробег 205000 км производитель рекомендует 5w-30 и 10w-30 климат у нас южный летом жарко до 45 С залито 5w-40 стоит ли переходить на 5w-30 и будет ли масложор или оставить как есть спасибо
Відповідь Мегафорс:

Добрый день. Как известно, масложор может быть по 3-м причинам: выработки в ЦПГ, вышли со строя сальники клапанов и низкий индекс вязкости самого масла. Если две первые причины отсутствуют, то все будет зависит от самого масла, причем, не от показателей его вязкости. При одних и тех же показателях вязкости по SAE, могут быть разные индексы вязкости, т.е., способность масла сохранять вязкость от температурного воздействия. Ели ваш автомобиль уже работает на масле 5w40, учитывая высокую температуру окружающей среды, то нет особого смысла переходить на менее вязкое масло.  Тем более, если на практике масло вас удовлетворяет, т.е., по индексу вязкости.

Схожі статті
Ремонт трансмісії та двигуна трактора
Ремонт трансмісії та двигуна трактора

Присадка МЕГАФОРС - трудівник полів!Загальновідомо, що техніка у сільських умовах працює завжди в екстрімі. Спека, мороз, дощ, розкислі або курні поля, великі навантаження. Проблеми «жанру» можна пере..

1877
16.07.2021
Все про присадки для двигуна
Все про присадки для двигуна

Все про присадки та ремонт авто без розбирання. У всьому світі з величезною швидкістю зростає онлайн-сервіс покупок та консультацій, Україна не є винятком. Коли у ваших руках є смартфон, планшет аб..

3707
22.07.2021
Присадки у дизель як краще додавати?
Присадки у дизель як краще додавати?

Присадка для солярки – лити чи не лити у дизель?Виробники постійно вдосконалюють дизельні двигуни, проте, незважаючи на старання інженерів, все одно вони більш чутливі до палива, ніж їхні бензинові ко..

9020
27.08.2021

Підписка на акції та новини